кадър: bTVРедактор: Физиологическото усещане в най-горещите дни, които предстоят до края

...
кадър: bTVРедактор: Физиологическото усещане в най-горещите дни, които предстоят до края
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Започват истинските горещници, усещането ще е за 52 градуса

кадър: bTV

Редактор: 

Физиологическото чувство в най-горещите дни, които предстоят до края на седмицата ще е за 52 градуса. Реалната температура на въздуха ще е с 10 градуса по-малко, само че чувството за жегата ще е такова, това сподели в студиото на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

От на следващия ден до понеделник тук-там в Северна България се чакат температури до 40 – 42 градуса. Отдавна не сме имали такива температури, от прословутото лято на 2012 година, изясни експертът. Ще е горещо, а следобяд – доста горещо, като възрастните хора би трябвало да заобикалят излизането в интервала от 13 до 17 часа, да пият доста вода и да носят наложително шапка навън, сподели проф. Рачев.

Той добави, че по морето ще е относително по-хладно, само че температурите въпреки всичко могат да стигнат до 36 градуса в интервала на същинските горещници, които стартират в този момент. Препоръчва се от 13 до 17 часа курортистите да стоят на сянка. „ Заприличахме на Гърция “, сподели още климатологът и даже съпостави жегите, които идват с тези в Ямайка и Куба.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР